Na RTV grozijo z višanjem naročnine, med tem pa so podatki o gledanosti katastrofa

TV, RTV SLO televiziji
slika: twitter

Naša RTV, ki je v bistvu poslala bolj Golobova televizija, kjer drugačnih mnenj, kot so levičarska ne sprejemajo, se ubadajo s finančno katastrofo. Oziroma bi lahko dejali kar športno sramoto. 


V času EP v nogometu naša RTV namreč prenaša le eno tekmo na dan, med tem ko vseh 51 tekem SP v nogometu prenaša v Sloveniji Sportklub, kar je, kot smo včeraj pisali TUKAJ; prava sramota.

Se je pa odgovorni urednik športnega programa na TV Slovenija, Gregor Peternel omislil rešitev. On bi povišal RTV naročnino. Tako bi ob vsej draginji, naročniki električnega priključka plačevali še dražjo RTV naročnino, med tem ko nam na TV Slovenija vsiljujejo oddaje nekaterih voditeljev, ki so le levičarske agende, taka primera sta na primer Marcel Štefančič in Franci Kek. Seveda si je za take  posebne projekte potrebno pridobiti sponzorje, tako, kot to delajo povsod po svetu. In to za sedanje vodstvo, kjer so samo “sposobni” ljudje, nebi smelo biti problema?

To pa še ni vse. kot piše Domovina.je, se je direktorica TV Slovenija Ksenija Horvat, pred nedavnim hvalila, da gledanost raste in da se zaupanje gledalcev močno krepi. Enako je trdilo vodstvo RTV. Na pobude zaposlenih, naj pokažejo meritve gledanosti, se niso želeli odzvati. Na laž jih je zdaj postavil kar “njihov” levičarski tednik Reporter, ki je odkril, da gledanost TV Slovenija še nikoli v zgodovini ni bila tako nizka.

Odgovorna urednica Polona Fijavž in uredniki s srednješolsko izobrazbo kot so Jan NovakBoštjan Kogovšek in Gregor Drnovšek, so se ob sodelovanju z direktorico Ksenijo Horvat, so se tako, hitro vpisali v zgodovino RTV z rekordno nizko gledanostjo. Maja letos (delovni dnevi med 17. in 24. majem) si je TV Dnevnik povprečno ogledalo pičlih 4,25 % oziroma 17,2 % tistih, ki so bili takrat pred malimi zasloni. Kako uničujoče so številke, pove podatek, da je nekoč gledanost znašala nad 30 % tistih, ki so bili pred malimi zasloni. Še lansko leto je TV Dnevnik gledalo 21 % gledalcev.

Rekordno nizko gledanost beležijo tudi Odmevi, ki jih vodijo Igor Bergant in Tanja Starič, ob sodelovanju z Rosvito Pesek. Odmeve je maja letos po poročanju Reporterja gledalo le še 11,2 % tistih, ki so takrat sedeli pred televizijo. Maja lani je Odmeve gledalo le 13 %. Za primerjavo,  v času vlade Janeza Janše si je Odmeve ogledalo 22 % gledalcev.

Kje je ob teh podatkih Helena Milinković, najbolj glasna levičarska zastopnica (levih) delavcev na RTV? Očitno danes uživa sadove svojega (ne)dela? Gregor Peternel bi pa višal RTV naročnino?

 

VREME

Maribor
oblačno
66%
2km/h
89%
28°C
31°
27°
27°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
21°
Wed
21°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.