Na RTV zmanjšali število časopisja. Mladina pa nad njih z lažno novico?

Mladina
slika: fotomontaža
Na RTV zmanjšali število revij. Mladina pa z lažno novico nad RTV?

Levosučne revije so vse manj brane pri ljudeh,. Zato pa jih imajo naročene državne ustanove in mediji. A očitno je naročenega časopisja  res preveč. Najbolj užaljena pa je zato očitno Mladina.


Užaljena Mladina z lažno novico nad RTV?

Dnevno časopisje, tedenske revije in vse ostalo, kar je še tiskano je manj zanimivo. Pa tudi novice, ki so naslednji dan v časopisju niso več tako zanimive. Še posebej ne za novinarje televizijskih hiš. To pa gre očitno v nos levosučni reviji Mladina, kjer so si privoščili celo laganje? Zapisali so namreč: “Na TV Slovenija odpovedali časopisje. Novinarji so želeli, kot vsak delavnik, pregledati dnevno časopisje, ki ga nujno potrebujejo pri svojem delu. Ampak zgodilo se je, da od 1. januarja nimajo več naročenega ne dnevnega in tudi ne tedenskega!” Seveda informacija ne drži. Je pa res, da so v RTV hiši zmanjšali število naročnin na določeno časopisje in revije

Kot je zagotovil tudi novinar Bojan Požar časopisi niso odpovedani, je pa število naročenih zmanjšano, zracionalizirano. Ker doslej naročenih pretirano veliko, saj je pri tem šlo za prikrito financiranje izbranih zasebnih medijev, med njimi tudi Mladine. Je zato tak vik in krik? No novinarji kaj pametnega za svoje poročanje v Mladini tako in tako niso našli.

Je že tako, da so novice, objavljene v današnjih časopisih, v dobi elektronskih medijev, že stare novice. Novice v Mladini pa niso novice ampak tedensko nabijanje po vladi. Tako, da javni servis zaradi tega ne bo na zgubi. Kvečjemu v prednosti?

.

VREME

Maribor
pretežno oblačno
77%
2.1km/h
60%
4°C
6°
3°
3°
Sun
2°
Mon
3°
Tue
3°
Wed
3°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.