Je vodstvo prestrašilo Magnine delavce? Na shodu le par delavcev!

Magna, slika: Vojko Golob

Zaposleni v Magni so za danes napovedali protestni shod pred lakirnico v Hočah. Vendar se ga je udeležila le peščica delavcev.

“Po več letih odrekanj za boljši jutri bo večina zaposlenih pristala na zavodu za zaposlovanje. Kot pri zaposlenih se je v zadnjem letu nezadovoljstvo stopnjevalo tudi v sindikatu, ki je do pred letom dni Magno mnogokrat tudi javno pohvalil in označil za vzornega delodajalca. Ustavitev proizvodnje in program presežnih delavcev pa je povzročil vrhunec nezadovoljstva, ki ga bomo z zaposlenimi izrazili na protestu pred Magno,” je v sporočilu še zapisal predsednik Konfederacije slovenskih sindikatov Gvido Novak. A očitno je vodstvu uspelo prestrašiti delavce, tako da so se pred Magno zbrali le trije.

“Kot vidite, je vas novinarjev več kot zaposlenih. Očitno je Magni uspelo prestrašiti delavce z grožnjami, da naj se protestnega shoda, ki so ga delavci želeli sami, ne udeležijo,” je dejal Gvido Novak in dodal, da je vodstvo uporabilo nekatere čudne manevre, da se današnji protestni shod sploh ne bi zgodil.

Spomnimo. Magna je bil v času vlade Mira Cerarja največji projekt, ki je z žegnom takratnega gospodarskega ministra Počivalška in župana občine Hoče-Slivnica Soršaka, ljudem odvzel najbolj rodovitno zemljo. Nihče od teh akterjev za propadlo investicijo (še) ni odgovarjal.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.