Na tiskovni konferenci ljudske iniciative upokojencev znaki obupa! (video)

Civilna iniciativa Glas upokojencev Slovenije se je odločila organizirati vseslovenski protest upokojencev, ki bo potekal v sredo, 1. februarja, ob 15. uri, na Trgu republike v Ljubljani. Danes pa je potekala novinarska konferenca iniciative, katero smo neposredno prenašali na naši Facebook strani!

“Gospodje moji dragi, tako ne gre več naprej,” je opozoril Boris Klepej iz iniciativnega odbora Glas upokojencev Slovenije in pojasnil, da se nekateri trudijo preživeti z zgolj 275 evri invalidske pokojnine. Organizator protesta Pavel Rupar je izpostavil, da je sramota, da mu ljudje po družbenih omrežjih pišejo, da imajo po 200 ali 300 evrov pokojnine. Nič krivi invalidi so ostali doma v posteljah, prepuščeni miloščini. “Mi ne prosimo za socialno podporo, ne prosimo za milost. Mi zahtevamo tisto, za kar so se ljudje borili celo življenje,” je poudaril. “Takojšnje zvišanje vseh pokojnin, ki so nižje od 1.000 evrov, za 20 odstotkov, 15-odstotno povišanje pokojnin, ki sedaj znašajo med 1.000 in 1.500 evri, ter določitev najnižje mesečne pokojnine na 750 evrov,” je nekaj zahtev, ki jih upokojenci naslavljajo na aktualno vlado. Rihard Gerbec je navedel še druge zahteve, in sicer vpis 13. pokojnine in obveznega letnega dodatka v višini ene upokojenske pokojnine v Ustavo RS. Poleg tega zahtevajo tudi takojšnjo ureditev dostopa do zdravnikov. Obvezno zdravstveno zavarovanje upokojencev, ki imajo pokojnino nižjo od 1.000 evrov, naj krije država. Tudi obvezni RTV prispevek naj upokojencem plača država.

V iniciativi so seveda dali tudi poziv vsem upokojencem, naj se udeležijo shoda, ki bo . februarja ob 15. uri na Trgu republike!

Celotno novinarsko konferenco si lahko ogledate v priloženem videu:

video: e-maribor.si

 

 

AVTOMOBILI P.R.
AVTOMOBILI P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
delno oblačno
51%
1km/h
40%
-0°C
1°
-2°
-2°
Mon
-4°
Tue
-3°
Wed
-3°
Thu
-3°
Fri

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA