Pogoltni na denar? Soprogu predsednice države mesečno 850 evrov?

Aleš Musar, zajem slike n1

Pogoltni na denar? Bogati družina Musar, katero poznamo tudi po te, da imajo denar v  davčnih oazah, je uspelo priti do samega vrha. Soproga Nataša do funkcije predsednice z 5400 evro bruto, mož Aleš pa do 850 evra mesečnega nadomestila, seveda, poleg ostalega bogastva, ki ga premore družina Musar.

Zakon o zagotavljanju pogojev za opravljanje funkcije predsednika republike ureja tudi položaj in pravice predsednikovega/predsedničinega zakonca/partnerja v zvezi z opravljanjem protokolarnih in drugih družabnih obveznosti. Zakoncu pripada pravica do mesečnega nadomestila za kritje stroškov, ki jih ima zaradi opravljanja protokolarnih in drugih družabnih obveznosti, v višini 15 odstotkov plače predsednika republike. To pomeni okrog 850 evrov mesečno in to bo po desetih letih, kolikor partnerka bivšega predsednika Boruta Pahorja Tanja Pečar tega ni koristila, zdaj strošek državnega proračuna za poslovneža Aleša Musarja. V uradu predsednice pravijo, da bo soprog Nataše Pirc Musar to nadomestilo uveljavljal. 

Mož predsednice države je očitno pravi revež? No, vsaj zdi se tako, kajti tako nadomestilo po navadi uveljavljajo tisti partnerji, ki nimajo svojega rednega dela. (recimo žena Milana Kučana, Štefka) Alešu Musarju, pa je recimo že štiri dni po zaprisegi nove predsednice republike Nataše Pirc Musar  uspelo dokončati velik posel, je 5. januarja pisal portal Necenzurirano. Šlo naj bi za veliko nepremičnino v ljubljanskih Mostah, ki jo je znani podjetnik prodal in zanjo na račun v Nemčiji prejel tri milijone evrov. 

Sicer pa je ta “revež”, ki bo mesečno dobival zajeten kupček denarja, ki mu sicer legalno pripada, pred začetkom ženine volilne kampanje objavil svoje premoženje, a omenjenega zemljišča, zaradi katerega je postal bogatejši za 3 milijone, ni navedel. Medijem je razkril, da je lastnik družinske hiše, sedem let starega avtomobila znamke peugeot, sto tisoč evrov vrednega starodobnika in nemške družbe Aulon, ki ima v lasti tudi Rusko dačo, 800 tisoč evrov finančnih naložb in dobrih deset tisočakov na banki. 

Požrešnost do zadnjega evra?

vir: Reporter/Večer

AVTOMOBILI P.R.
AVTOMOBILI P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
delno oblačno
51%
1km/h
40%
-0°C
1°
-2°
-1°
Mon
-4°
Tue
-3°
Wed
-3°
Thu
-3°
Fri

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA