“Bicikl” protestniki ne pripomorejo k ničemur. Tistih nekaj 1000 kar jih je ne more zrušiti vlade. Še posebej zato, ker niti ne vedo zakaj protestirajo, razen, da ne marajo Janeza Janšo.

Bickl protestniki Janše ne bodo zrušili. Levica izbira druga sredstva.

“Kolesarčke,” kjer so predvsem tisti, ki se napajajo iz državnih jasli za naš denar, je strah, da bodo ob denar. Reperčka iz Fužin pa je strah, da bo zaradi nedela ob privilegije. Tu so še glasni Socialni demokrati, ki so kar naenkrat ostali brez oblasti in LMŠ, kjer bicikliste na veliko propagira propadli “umetnik” Marjan Šarec.

Ker z bicikl protestniki ni nič, oz. nič kaj prida ne pripomorejo k rušenju vlade, pa tudi Tarčana RTV ne pripomore k temu, je edina možnost, da to stori parlament. A to je možno le s konstruktivno nezaupnico. Pa ne zato, da bi vlado rušili zato, ker dela slabo, ampak zato, ker dela dobro. Pri koritu namreč niso tisti, ki bi želeli biti. Kot piše Požareport gre za projekt tako imenovane konstruktivne nezaupnice, dva nujna pogoja za to pa sta pridobitev treh do štirih poslancev sedanje vladne koalicije, ki bi glasovali za nezaupnico, torej proti lastni vladi, in ime – za vse sprejemljivega – kandidata za novega predsednika vlade.

Zagotovo bomo v teh dneh priča številnim poizkusom prestopov poslancev z enega na drugi breg. Pri poslancih NSi bo šlo bolj težko, pri SDS-u še težje. DESUS in SMC pa sta stranki, kjer naj bi levičarji skušali naredili vse, da pride do prestopov njihovih poslancev. Potrebujejo 3 do 4 kandidate, s tem, da se Franc Kramar ne seli v DESUS. Tako bi lahko ustvarili predpogoj za konstruktivno nezaupnico vladi. In koga od kandidatov bi postavili na mesto mandatarja. Omenjali naj bi se dve ženski Tanja Fajon in Alenka Bratušek. A to so le ugibanja.

So pa levičarji zmožni vsega. Zato je ta scenarij zelo verjeten. Denar je le sveta vladar. in  kot piše Požareport, direktna in posredna finančna pomoč za večinske medije, predvsem za Delo, Večer, Dnevnik in imperij Martina Odlazka, ki so pred propadom naj bi bila težka več 10 milijonov evrov.

MG