Poslanci stranka DESUS
Poslanci stranke DESUS, slika: Družbeno omrežje

Pri stranki DESUS nič novega. Razdvojenost poslancev, ki želijo nastopiti enotno se nadaljuje tudi sedaj.

Erjavcu se morebiti obetata le dva podpisa lastnih poslancev

Včeraj je potekal pogovor med vodstvom Desusa in štirimi poslanci, ker Roberta Polnarja ni bilo zraven, trajal zgolj slabi dve uri. Kar pomeni, da so poslanci zdaj ubrali taktiko (linijo) najmanjšega možnega upora: češ, Karl, stari prijatelj, glej, če že hočeš, če že toliko težiš, ti mi za to vašo konstruktivno nezaupnico damo tudi svoje poslanske podpise, samo da nam že enkrat daste mir, na tajnem glasovanju v državnem zboru pa itak ne boš šel skozi. Piše portal Požareport.

 

Včeraj smo že pisali o laži, ki jo je izustil Karel Erjavec, ko je dejal, da ga veseli, da so poslanci stranke DeSUS enotni in da tudi enotno podpirajo konstruktivno nezaupnico. V bistvu pa konstruktivno nezaupnico praktično podpirata le dva. Popolnoma “levi” Karlov zaveznik Jurij Lep in pogojno tudi vodja poslanske skupine Franc Jurša. Ta dva naj bi prispevala tudi podpise pod konstruktivno nezaupnico (iz vsake leve opozicije po dva).

PREBERITE TUDI: Erjavec spet zavaja? Vsi štirje poslanci DESUS ne bodo podprli nezaupnice?

A ker matematika močno nagaja Erjavcu, konstruktivna nezaupnica še zdaleč ne bo dovolj za Erjavčev uspeh, ki si ga pred upokojitvijo tako močno želi – postati predsednik vlade.

PM