Policija poročilo

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1235 klicev. Med 431 interventnimi dogodki, smo policisti med drugim obravnavali 87 prometnih nesreč, 29 kršitev javnega reda in miru ter 53 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 22 tatvin, 14 poškodovanj tuje stvari, po 5 kaznivih dejanj grožnje in vlom, 3 povzročitve telesnih poškodb, 2 kaznivi dejanji ponarejanje listin ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in nasilje v družini.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo opravili 21 intervencij na javnem kraju in 8 v zasebnih prostorih.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 1 osebi, na območju policijske uprave Celje, izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 18 voznikom zasegli vozila.

V 76 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 9 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 prometnih nesrečah pa huje telesno poškodovani.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 10 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 9 na območju PU Maribor in 1 na območju PU Murska Sobota. Med njimi so obravnavali državljane Severne Makedonije (5), Srbije (4) in Hrvaške (1).