Ilegalec Ahmad Shamieh, ki bi ga morala Slovenija deportirati, a so ga zaščitili poslanci iz SD, SMC in Levice, dela na črno?

Delovno dovoljenje v Sloveniji?

Ahmad Shamieh, ki bi ga morala Slovenija že davno deportirati na Hrvaško, je v Sloveniji dobil delovno dovoljenje, očitno pa ga je tudi dobro vnovčil, saj naj bi v centru Ljubljane popravljal kolesa. A vprašanje je, ali to dela v skladu z zakoni in predpisi, torej ali izdaja račune in plačuje davke, prav tako se pojavlja vprašanje, ali to počne v okviru svojega podjetja, torej je vprašanje tudi, ali plačuje prispevke za socialno varnost.

Glede na to, da Ajpes ne najde poslovnega subjekta, ki bi vseboval ime Ahmad Shameih ali Ahmad Šami, se upravičeno sprašujemo, ali je Furs že na dopustu. Namreč, v Sloveniji še vedno nadvse odmeva primer, ko je v času Cerarjeve vlade davčni inšpektor pod krinko kupca branjevki za vejico peteršilja v vrednosti 1,50 evra, prodano brez računa, izrekel kazen 3000 evrov. A očitno to za prvorazredne ilegalce, ki v Sloveniji dobijo delovna dovoljenja, čeprav v našo državo pridejo brez enega samega dokumenta, ki bi dokazoval njihovo identiteto, ne velja. Piše Nova24.TV.

foto: Nova24.tv

Koliko davka pa vi plačate državi?

M.G.