slika: Nova24.TV

Slovenija je varna država, pravi minister Poklukar. Ampak, zakaj potem Italija in Avstrija zapirata svoji meji? Ne samo Italija, tudi Avstrija poostruje nadzor na državni meji s Slovenijo. To dokazuje včerajšnji tvit uporabnika, ki je včeraj objavil, da ga je ob prehodu meje na Ljubelju legitimiral avstrijski vojak. Piše portal moja-dolenjska.si.

Da je temu res tako, pričajo tviti, ki jih delijo naši državljani:

Ob vsem tem se v slovenski vladi še vedno sprenevedajo in zatrjujejo, da je slovenska južna meja, ki je hkrati tudi schengenska, dobro varovana, Slovenija pa obvladuje razmere na južni meji. Marjan Šarec je, na primer, včeraj novinarjem dejal, da “se ilegalni prehodi dogajajo” in da so “zadeve včasih namenjene bolj kakšnim notranjepolitičnim razlogom”. Pri tem je ciljal na izjave italijanskega notranjega ministra in podpredsednika italijanske vlade Mattea Salvinija, ki se je zavzel za poostritev nadzora na italijanski meji, tudi z vojaki, če to ne bo zadostovalo, pa bodo postavili t. i. ograje na meji.

Iz severne strani Avstrijci iz zahodne Italijani in iz vzhodne madžari. In znajdemo se v migrantskem žepu.  Minister Poklukar in predsednik vlade Šarec pa jutri prihajata na Hrvaško mejo. Tisto mejo, ki je po njunih besedah varna. No, upam, da ne prihajata samo na izlet.

M.G.