slika: Facebook profil NK Maribor

S porazom so nogometaši Maribora krenili v novo sezono prve lige. Triglav je iz Ljudskega vrta odnesel zmago z 2:1. Premiero so zaznamovali tudi sodniki. Vijoličasti po tekmi niso želeli pred novinarje, so pa sestavili video, ki nakazuje, da so bili oškodovani. Piše Večer.

Kaj se je dogajalo na tekmi s Triglavom?

Oglejte si najbolj sporne trenutke tekme:

Začelo se je že v peti minuti. Maribor je dosegel gol, a se ga ni veselil, saj je stranski sodnik dvignil zastavico. Pa se je Rok Kronaveter res ujel v prepovedani položaj? Mariborčan ni bil preblizu gola, ko je Rudi Požeg Vancaš po preigravanju poslal žogo proti njemu, saj je bil nekaj centimetrov bližje kranjskemu vratarju branilec Žan Rogelj. Vijoličasti bi se ujeli v prepovedani položaj, če bi se žoge dotaknil Martin Kramarič, ki je bil med Požegom Vancašem in Kronavetrom, a posnetek je pokazal, da stika ni bilo, Belokranjcu je žoga “ušla” med nogami.

Po prepovedanem položaju je zadišalo, ko je Triglav povedel. Aleš Mertelj je z dolgo podajo v protinapad poslal Davida Tijanića. Je bil napadalni vezist v trenutku podaje za branilcem Maribora Sašo Ivkovićem ali morda v obrambni polovici Triglava, kjer mu ni treba paziti, da bi se ujel v prepovedani položaj? Posnetki v televizijskem prenosu niso dali jasnega odgovora, so pa dvome razblinili kar v NK Maribor.

Slabo sojenje, ali lahko bi rekli celo napoznavanje nogometa? No o tekmi, ki se je končala s porazom Maribora  presodite sami!

M.G.