V Sloveniji imamo 42 poslancev, ki kršijo ustavo. Tudi (zagovornica pravičnosti) Lidija Divjak Mirnik!

Državni zbor.SDS moški
slika: DZ RS

Neverjetno! Poslanci strank LMŠ, SD, DeSUS in SAB so danes kršili ustavo. Med njimi tudi (glasna) Lidija Divjak Mirnik. Tista Lidija, ki je v mariborskem mestnem svetu vedno zagovarjala stališča po pravičnosti in zakonih.

42 poslancev kršilo ustavo?

42 poslancev je danes podprlo spremembe zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja. Ta predvideva financiranje le obveznega dela javnega programa v nevladnih šolah, razširjenega dela pa ne, kar je po mnenju mnogih v nasprotju z odločbo ustavnega sodišča, ki je naložilo izenačitev financiranja. Poslanci, ki podpirajo kršenje ustave, prihajajo iz Liste Marjana Šarca, stranke Socialni demokrati, DeSUS, Stranke Alenke Bratušek in nadkoalicijske skrajne Levice. Spremembam so nasprotovali le v Slovenski demokratski stranki, NSi in v Slovenski nacionalni stranki, v Stranki modernega centra pa so se pri glasovanju vzdržali.

Ustavno sodišče je namreč odločilo, da je različno financiranje osnovnošolskih programov javnih in zasebnih šol neustavno. Ustavno sodišče je s to odločitvijo razveljavilo določbo zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja, po kateri zasebni šoli za izvajanje javno veljavnega osnovnošolskega programa pripada 85 odstotkov sredstev, ki jih prejemajo javne šole. Torej je odločba ustavnega sodišča jasna. A očitno ne za 42 poslancev, ki sp zavesno kršili ustavo.
M.G.

 

VREME

Maribor
megla
93%
75%
18°C
19°
17°
18°
Sun
20°
Mon
21°
Tue
20°
Wed
22°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.