Najbolj žaljiva izjava leta 2022! Peter Stanković: “Narodno-zabavna glasba ima fašistične nastavke?!”

Neverjetno a resnično. Nekakšen, raziskovalec popularne kulture, Dr. Peter Stanković, je lani skušal skozi svoje nebuloze prikazati slovensko narodno zabavno glasbo, kot glasbo, ki ima fašistične nastavke?

Dr. Peter Stanković: “Narodno-zabavna glasba ima fašistične nastavke?”

Dragi NZ ansambli, dragi ČukiAnsambel ModrijaniAnsambel SpevAlfi NipicJan Plestenjak, ansambel   Nemir in mnogi drugi, nasledniki Avsenika in Slaka, zdaj veste, da ima NZ glasba fašistične nastavke. Jaz tega nisem vedel, me je pa podučil VAL 202, ki kot javni zavod, med drugim tudi izobražuje. Noro, noro, noro. Najboljše, da začnemo (začnete) pakirat

,” se je s svojim zapisom na družbenem omrežju oglasil Igor Pirkovič, avtor številnih besedil za razne ansamble, zaradi izjave Petra Stnkoviča, da ima narodno-zababna glasbe fašistične nastavke.

Zagotovo je bila ta izjava, ki jo je izrekel dr. Peter Stankovič najbolj žaljiva izjava leta 2022

Toliko sovražnosti, toliko prezira nad narodno-zabavno glasbo, ki poudarja slovensko kulturo in značaj, kot jo ima leva politična opcija v Sloveniji, nima nobena država na svetu. V vsaki državi po svetu so ponosni na svojo kulturo, na glasbo, svoj ples in narodno nošo. Le pri nas nam neki nebodigatreba Peter Stanković, (z mehkim č, v priimku) in njemu podobni, govorijo, da ima pristna slovenska narodno-zabavna glasba fašistične nastavke? Pa to je noro!

Glede na to, da je Stanković mentor diplomske naloge o bureku, bi bilo boljše če bi šel za kuharja, kot za predavatelja na FDV in ljudi, ki ustvarjajo slovensko narodno-zabavno glasbo nebi označeval, da ustvarjajo glasbo, ki ima fašistične nastavke.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
88%
2.1km/h
100%
0°C
1°
-1°
-1°
Fri
-1°
Sat
-1°
Sun
-2°
Mon
-1°
Tue

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA