ponedeljek, 1. junija 2020
Doma Maribor in okolica Najboljši v Sloveniji! NK MARIBOR!

Najboljši v Sloveniji! NK MARIBOR!

Nogometaši Maribora so z 2:0 dobili domačo tekmo predzadnjega kroga Prve lige Telekom Slovenije proti Krškemu. Oba zadetka je dosegel Luka Zahović, ki se je na vrhu lestvice strelcev pri 17 golih izenačil z Rokom Kronavetrom.

 

Z Maribora se je poslovil Marko Šuler

Po šestih sezonah v Ljudskem vrtu se je od Maribora poslovil nekdanji reprezentančni branilec Marko Šuler, ki je za vijoličaste v domačih tekmovanjih zbral 141 nastopov in 8 zadetkov. V celoti je v vseh tekmovanjih zaigral na 170 tekmah in zabil 9 golov. Z Mariborom je štirikrat osvojil naslov državnega prvaka, v sezoni 2014 je osvojil superpokal, leta 2016 še slovenski pokal. 36-letnik, ki je tako končal bogato kariero.

Mariborčani najboljši v državi

Mariborčani se ponašajo z več naslovi kot vsa konkurenca skupaj, tekmecem je pripadlo 13 državnih lovorik. Mariborskega veselja ni prekinil niti sobotni remi s Triglavom, ki se je v mestu ob Dravi dobro upiral domači zasedbi, tudi povedel, na koncu pa sta si nasprotnika razdelila točki Lovorika se je po sezoni premora vrnila v vitrine najbolj trofejnega slovenskega kluba, četa Darka Milaniča je pred dobrim tednom že potrdila 15. zvezdico.

slike: twiter profil NK Maribor

Iskrenim čestitkam se pridružuje tudi naš portal.

M.G.