Najlepši in najbolj srčen pohod v Mariboru! Pohod za življenje! (foto, video)

Pohod za življenje, Maribor

Mariborski Grajski trg je včeraj puhtel od življenja, sreče in upanja, saj ga je napolnila množica družin z otroki. Njihovo poslanstvo je zaščititi najmlajše, saj ima skladno z našo ustavo vsak otrok ne glede na velikost in starost pravico do življenja. Tako se je prvič v Mariboru odvil Pohod za življenje!

Pohodi za življenje sicer potekajo v 50 državah sveta, prvi te vrste je potekal leta 2014, drugi pa lani v Ljubljani, ko se ga je udeležilo kar 5 tisoč ljudi. V Mariboru na prvem pohodu pa nekaj 500.

V ospredju letošnjega Pohoda za življenje so bili mladi, ki s tem sporočajo, da tudi se tudi oni zavedajo naraščajoče kulture smrti, ki razjeda našo družbo. Kopica mladih je namreč bila na čelu pohoda in je nosila transparent “Življenje je zakon.” 

V Mariboru se je že v jutranjih urah zbralo več sto ljudi, v štajersko prestolnico so se zgrnili z vseh koncev Slovenije: med drugim z Bleda, Vrhnike in iz Ljubljane, največ je prišlo domačinov z območja Štajerske. Med udeleženci so bili tudi Aleš Maver, Franci Donko, Magdalena Šverc, Tadej Strehovec in Aleš Primc. 

Glavni pričevanji sta udeležencem predstavili zdravnica onkologinja pulmologinja na UKC Ljubljana Marta Globočnik Kukovica in Danica Centrih, mama z lastno izkušnjo splava.

Celotno dogajanje s pohoda Za življenje si lahko ogledate v spodnjem videu:

slike, video: portal e-maribor.si

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.