IZREDNA NOVICA! V Mariboru je zaradi plazu zaprta cesta Malečnik-Trčova!

Obilno deževje je največ preglavic povzročalo na severovzhodnem delu Slovenije. V Mariboru in okolici je zaradi plazu zaprta cesta Malečnik-Trčova, ogrožena je bila hiša v Kamnici.

Za ves promet JE zaprta regionalna cesta skozi Malečnik (v smeri proti Celestrini, pred razcepom za Trčovo), zaradi poškodovane ceste je zaprta tudi regionalna cesta v bližini, v Ruperčah, pred krožiščem za Lenart/Pernico. Kot navaja prometno-informacijski center, je cesta Maribor – Pernica v Ložanah zaprta zaradi plazu. Zaradi posedka vozišča velja popolna zapora.

Iz Mestne občine Maribor so sporočili, da bo zaradi sproženega zemeljskega plazu potekala popolna zapora državne ceste Maribor – Pernica, danes od 17.00 ure naprej do ureditve razmer. Prav tako bo od razcepa Celestrina – Trčova v razdalji 200 m v smeri toka reke Drave odklopljena javna razsvetljava.

Posredujemo natančnejše informacije glede obvozov na relaciji državne ceste R3 709 odsek 8615 MB(Pobrežje) – Pernica, v razdalji 1.950 km, natančneje v območju od centra Malečnika do priključka enosmerne ceste v smeri osnovne šole Malečnik.
Cesta je popolnoma zaprta, ker se je zaradi obilnih padavin in razmočenosti tal v pobočju nad cesto v smeri osi ceste sprožil plaz v dolžini 40 m in višini pobočja 30 m, ki hkrati grozi, da bo zasul vozišče državne  ceste in s tem ogroža varnost prometa.

Promet iz smeri Maribora do Malečnika je mogoč do zapore oziroma do priključka lokalne ceste v smeri Osnovne šole Malečnik. Obvoz po regionalni cesti  iz smeri Malečnika v smeri Pernice ni mogoč zaradi popolne zapore iste ceste v  razdalji 6.250 km.

Iz smeri naselij Trčova,  Nebova, Metava, Celestrina, Ruperče vožnja skozi Malečnik v smeri Maribora ni mogoča. Obvoz za osebna vozila je mogoč v smeri Malečnik – Trčova – Metava –  Žitečka vas – Zg. Duplek – Maribor.

Iz Občine Ruše so sporočili, da je zaradi zemeljskega plazu zaprta lokalna cesta Vinska pot iz smeri Kurirske poti. Obvoz je možen iz smeri Bezenske poti.

Pričakovano je, da se bodo razmere počasi umirile, saj je proti večeru napovedano, da bo končno prenehalo deževati. Jutri bo spremenljivo oblačno, nastale bodo krajevne plohe. V noči na torek bodo padavine znova zajele vso Slovenijo. V sredo bo oblačno, občasno bo še deževalo.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.