Namestnik predsednika KPK nad Janšo in Hojsa. KPK se od izjave distancira!

Simon Savski, zajem slike

Človek ki je dejal, da tudi brezplačna kava lahko pomeni korupcijo, vodi neodvisno inštitucijo preprečevanje, odkrivanje in preiskovanje korupcije, njegov namestnik pa z blodnjami blati predsednika SDS Janeza Janšo in nekdanjega notranjega ministra Aleša Hojsa. To je naš KPK.

KPK je v prvi vrsti neodvisna inštitucija za preprečevanje, odkrivanje in preiskovanje korupcije ter promocija integritete in transparentnosti v javnem sektorju. Ni pa to inštitucija za blodnje Simona Savskega.

Predsednik protikorupcijske komisije Robert Šumi bo s svojim namestnikom Simonom Savskim opravil razgovor zaradi njegovega zapisa na družbenih omrežjih, v katerem ta izraža svoje politične preference, je poročala Televizija Slovenija (TVS). Predsednica republike Nataša Pirc Musar je komunikacijo namestnika KPK ocenila kot neprimerno. Kot je poročala TVS, gre za odgovor na zapis v zaprti skupini na Facebooku miličniki – policisti. Namestnik predsednika Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) pa se je v njej odzval na razmisleke o stopnjevanju nasilja nad policisti s komentarjem, v katerem po navedbah TVS za nezaupanje v policijo posredno okrivi predsednika SDS Janeza Janšo in nekdanjega notranjega ministra Aleša Hojsa ter izpostavi, da si takšnega voditelja ne želi.

Na KPK so za televizijo zapisali, da se komisija od osebnih komentarjev na družbenih omrežjih distancira. Poudarili pa so, da se morajo vsi funkcionarji zavedati, da so javne osebe 24 ur na dan, zato morajo vselej, tudi v zasebni komunikaciji, prispevati h krepitvi lastne integritete in ugleda organa, v katerem delujejo.

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.