slika je simbolna, družbeno omrežje

Ta članek pa zagotovo sodi v rubriko, saj ni res, pa je. V rubriko norih idej, bi lahko dejali.

Občina predlaga organizacijo koncerta

In v tako rubiko spadajo županove vragolije in neumnosti, kot je iskanje rešitve za Rdeči križ, kateremu primanjkuje hrane. V Mariboru se tako prvič po mnogih letih soočamo, da sociala ni več prioriteta inda sedaj so imele občinske strukture razumevanje, da so ob krizah našle dodatna sredstva. Je letošnja kriza tako velika, ali občina denar razporeja tja, kamor ga nebi smela?

Kot pravi pravi sekretar Rdečega križa Maribor, Metod Dolinšek za Večer so predstavniki Rdečega križa na sestanku z županom predlagali, da se občinska sredstva za Rdeči križ povečajo na 200.000 evrov. To bi se lahko zagotovilo brez posegov v investicijske načrte, saj bo občina letos na račun socialnih programov, ki jih prevzema država, prihranila 250.000 evrov. Župan Arsenovič pa je za rešitev iz nastale situacije ponudil dobrodelni koncert za Rdeči križ, kje bi zbrali sredstva za hrano. Se bo koncerta lotil sam župan? Ali pa ima trubače že pripraljene?

“Z mariborsko občino sicer delimo mnenje, da je reševanje akutnih situacij naloga države in da problem reševanja najšibkejših členov družbe ne more bremeniti občin,” pravi sekretar Rdečega križa Maribor, Metod Dolinšek. A vseeno. “Kaj ni občina dolžna posrbeti za svoje občane?” pa se sprašujemo sami.

MG