Namesto Pahorja naj bi službo posebnega odposlanca dobil kar Danilo Türk?

slika. Slovenske novice

Po tem ko je Borut Pahor ostal brez prave zaposlitve, ko je posle predsednika države predal Nataši Pirc Musar, ki danes obiskuje partizanske grobove, naj bi službo dobil kar propadli politik Danilo Türk.

Po prenehanju mandata pa se je pa veliko govorilo o možnosti, da bi vlada izkoristila njegove bogate zunanjepolitične izkušnje in ga imenovala Boruta Pahorja za posebnega odposlanca za slovensko kandidaturo za nestalno članico Varnostnega sveta Organizacije združenih narodov (VS OZN). No tu je ostalo samo pri predlogu. Tanja Fajon posebnega odposlanca niti nebi predlagala. Naj bi pa službico namesto pahorja dobil povsem neprilubljen propadli politik Danilo Türk.

Če Sloveniji letos poleti na glasovanju skupščine OZN ne bo uspelo postati nestalna članica varnostnega sveta. Ker pri zmagi bo itak vse super, največji delež zmage pa si bo zagotovo pripisal Robert Golob. Za zdaj tudi kaže, da bo večjo vlogo pri diplomatskem lobiranju dobil – namesto Pahorja – Danilo Türk (Kučanov izbor, kakopak, ker ga želijo, po precejšnjem fiasku na predsedniški funkciji, rehabilitirati), se pa istočasno nakazuje, da bo morebitni slovenski poraz priročno pripisan Tanji Fajon, saj je v tej verigi politično vsekakor najšibkejši člen. Piše Požar report.

Zamenjava Pahorja s Türkom je namreč neumnost, ki si jo lahko izmisli le Kučan. Večno levo “kimalki” Tanjo, pa zadeva ne vznemirja preveč, samo da je pri koritu?

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
84%
2.6km/h
100%
1°C
1°
-1°
-1°
Fri
-1°
Sat
-1°
Sun
-2°
Mon
-1°
Tue

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA