Napadov na Aleksandro Pivec še ni konec. Potem ko je pometla z Dnevnikom in POP TV zaradi Vinakras, je sedaj v napad šla tudi nacionalni TV. Razlog pa podoben. Občina Izola je Pivčevi plačala prenočišče.

Tudi nacionalna TV sramotno nad Aleksandro Pivec

Ko že več ne veš kdo je bolj nor, novinarji Dnevnika ali POP TV, pa se pojavi domnevna afera Pivčeve še na nacionalni televiziji? Kmetijska ministrica Aleksandra Pivec je v petek, 12. junija, s svojim strankarskim kolegom, županom Izole Danilom Markočičem na pot pospremila projekt ribiškega muzeja v Izoli. Službeni obisk naj bi se podaljšal, kot poroča RTV, v zasebnega. V Izoli je bila ministrica skupaj s sinovoma, s katerima je bila v petek zvečer nastanjena v izolskem hotelu Marina.

Sicer je ministrica pojasnila, da je bil to v celoti službeni obisk. Dodala je, da ni nameravala ostali v Izoli, a da naj bi jo župan Markočič preprosil, da ostane zaradi ribiške problematike. Pivčeva je povedala še, da so v soboto ves dan pluli z ribiško barko in se z ribiči pogovarjali o koncesijah. V tem, da je račun plačala občina, ne vidi ničesar spornega, za sinova pa pojasnjuje, da je bilo sprva res mišljeno, da bi prenočila v hotelu, na koncu pa da sta spala pri prijateljih. V njuno nesojeno sobo naj bi se nastanila varnostnika.

Z občine pa odgovarjajo, da je logično, da so ministrici plačali tridnevno bivanje, saj da je prišla na občinsko povabilo. V nedeljo pa tako: ministrica pravi, da je že zgodaj odšla domov, na občini pa, da je obiskala še znano istrsko vinsko klet, kjer se je seznanila s težavami istrskih vinarjev.

In ko smo že pri brezplačnih kosilih…

Upajmo le, da bo vsaj po tej domnevni aferi tudi DESUS sprevidel, da je delo nacionalne televiziji le blatenje sedanje vlade in njenih ministrov. Novinarji nacionalne TV pa radi zamižijo na eno oko, le ko gre za njihove (beri leve), kot pri Vinakras in Dejanu Židanu!

MG