Narodno zabavni glasbeni svet je v žalosti. Nenadoma je umrl vodja ansambla Vrisk.

Jože Avbar

Nenadoma in nepričakovano je narodno zabavni glasbeni svet zapustil harmonikar in vodja Ansambla Vrisk Jože Avbar iz Trebnjega. 

Za posledicami kapi je nenadoma umrl harmonikar in vodja ansambla Vrisk, Jože Avbar. Bil je glasbenik, harmonikar, komponist, aranžer, Na svoj glasbeni talent je resneje opozoril že kot član Ansambla Spomin. Njegova prva avtorska dela je Ansambel Spomin umestil na svoji kaseti, ki sta izšli pri Založbi Helidon leta 1990 in leto pozneje. piše radio Veseljak.


Jože je po razpadu Ansambla Spomin ustanovil Ansambel Vrisk, ki se je po dobrih dveh desetletjih uspešnega delovanja prebil med vidnejše in bolj slišne ansamble pri nas. V ansamblu je igral tako diatonično, kot tudi klavirsko harmoniko. Kot avtor je nanizal precej uspešnic, njegove najbolj znane so: Preveč je belih rož, Moja lepa Belokranjka, Srce odpira svet.

Od Jožeta se poslavljajo številni narodno zabavni ansambli, glasbeniki in posamezniki. zagotovo je Jože v slovenski domači glasbi pustil posebni pečat. Družini Avbar in ansamblu Vrisk v imenu uredništva portala e-Maribor.si izrekamo iskreno sožalje.

 

VREME

Maribor
delno oblačno
95%
2.1km/h
30%
10°C
12°
10°
12°
Sat
12°
Sun
13°
Mon
14°
Tue
12°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.