Nas ponovno čaka sneženje?

“Res bo v četrtek in v noči na petek meja sneženja dokaj nizko in v gorah (nad okoli 1200 metrov) bo lahko zapadlo tudi blizu pol metra snega.”

Zelo verjetno bo snežilo tudi v Zgornjesavski dolini (Rateče, Kranjska Gora). Tam bo predvidoma zapadlo do okoli 25 centimetrov južnega snega. Podobno bo na prelazih proti Avstriji, dež pa bo lahko prešel v sneg tudi ponekod na Notranjskem in Kočevskem (predvidoma nad nadmorsko višino okoli 600 m). Sneženja prav do nižin pa ne pričakujemo.« Nam je na kratko sporočil meteorolog Brane Gregorčič iz Agencije RS za okolje.

Povedal je še, da sneženje v aprilu ni nekaj povsem nenavadnega. V visokogorju je aprila pogosto izmerjena tudi najvišja skupna snežna odeja cele zimske sezone. Kar pa se tiče alpskih dolin: lani so v Ratečah 10. aprila izmerili 13 centimetrov novozapadlega snega, 14. aprila 2021 16 centimetrov, 28. aprila 2016 pa kar 20 centimetrov. Leta 2016 in 2021 je sneg zapadel tudi po nižinah in povzročil kar precej škode (snegolom, pozeba).

 

Vir: Slovenske novice (11.04.2023)

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.