poslanka Anja Bah Žibert
poslanka Anja Bah Žibert, slika twitter

Grožnje s smrtjo in stopnjevanje izključevanja na podlagi prepričanja je končno pred poslanci. In seja je bila več, kot potrebna.

Nasilje je nasilje, je tožilstvu predočila Anja Bah Žibert

Poslanci odborov DZ za notranje zadeve in pravosodje, glede stopnjevanja sovražnosti, izključevanja ter napadov na posameznike in organizacije na podlagi vrednot, prepričanj ali svetovnega nazora že več kot pet ur razpravljajo o sovraštvu.

V razpravi se je veliko govorilo o tem kaj je sovraštvo in kako deliti sovraštvo, kaj je potrebno preganjati in kaj ne. Zagotovo, pa je nasilje – nasilje, takšno in drugačno. To pa je predstavniku tožilstva dala vedeti tudi Anja Bah Žibert.

Resno opozorilo tožilstvu je Anja Bah Žibert dala tudi v zvezi žalitve ministru Hojsu, kar je tožilstvo zavrnilo s predpostavko, da to ni žalitev: “Poziv, da je Aleš Hojs pes, ki ga je treba likvidirati, po mnenju tožilke Klementine Prejac ni kaznivo dejanje, čeprav je Kazenski zakonik jasen. Zaradi takšnih odločitev se širi nasilje in sovraštvo po naši deželi. Tožilstvo bi se moralo resno zamisliti.”

PM