Policija poročilo

V preteklih 24 urah so na interventno številko policije “113” sprejeli 861 klicev. Med 306 interventnimi klici, na podlagi katerih so policisti posredovali, je bilo 14 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim so obravnavali tudi 34 prometnih nesreč, 44 kršitev javnega reda in miru, ter 45 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 33 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in 1 prometno nesrečo, v kateri je 1 oseba umrla.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 1 voznika na območju Policijske uprave Koper, ter zasegli 7 vozil zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov in sicer 2 na območju Policijske uprave Koper, ter po 1 na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj in Novo mesto.

Javni red in mir je bil kršen v 30 primerih na javnih krajih, ter 14-krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 5 kršiteljev in sicer 2 na območju Policijske uprave Ljubljana, ter po 1 na območju policijskih uprav Celje, Kranj in Novo mesto.

Med kaznivimi dejanji je bilo 15 tatvin, 9 vlomov, 15 poškodovanj tuje stvari, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovednimi drogami, 2 ponarejanji listin, 1 nasilje v družini in 1 povzročitev telesnih poškodb.

V zadnjih 24 urah so obravnavali 3 osebe, državljane Kosova, zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer na območju PU Celje.