Natalija Verboten od RTV Slovenija terja odškodnino!

slika: rtvslo.si

Zakonca Bojič, Dejan in Natalija (Verboten) sta proti RTV Slovenija vložila tožbo na plačilo odškodnine iz naslova kršitve avtorskih pravic. Odgovornost RTV je že ugotovljena, sedaj se izvajajo dokazi v zvezi z višino zahtevka. Pišejo Slovenske novice.

Natalija Verboten toži RTV Slovenijo zaradi kršenja avtorskih pravic

Natalija Verboten, ki se je skupaj z možem Dejanom preselila v okolico Maribora še vedno vneto nastopa po Sloveniji. Njen mož pa s podjetjem Bumerang ukvarja s tehničnim opremljanjem prireditev. Ne glede na to, da Natalija, po poročanju Slovenskih novic sodi med največje zaslužkarje slovenske glasbene scene, pa je tožba proti RTV Slovenija povsem nekaj drugega. Šlo naj bi namreč za krajo njenega avtorskega dela.

Koncept oddaje pod imenom Hit parada sta Natalija in njen mož v okviru javnega povabila posredovala RTV Slovenija, nato pa dobila sporočilo, da njunega predloga, kot tudi nobenega drugega, niso izbrali. Presenečenje in šok sta bila zato toliko večja, ko sta na malih zaslonih spremljala oddajo, ki je na moč spominjala na njun koncept, pod imenom Slovenski pozdrav.

Višje sodišče v Ljubljani je že leta 2016 pritrdilo zakoncema Bojič, ki sta proti RTV Slovenija vložila tožbo za plačilo odškodnine iz naslova kršitve avtorskih pravic. Odločitev višjega je potrdilo tudi vrhovno sodišče, nato pa je stekel postopek glede določitve višine odškodnine. Odvetnik zakoncev Franci Matoz je uveljavljal dva odškodninska zahtevka v skupni višini več kot 200 tisočakov, zdaj pa tožeči stranki od nacionalke terjata desetino tega.

In kdo je na RTV odgovoren za to šlamastiko, katero bomo med drugim plačali vsi odjemalci električne energije?

MG