Ko izbiramo ljudi na vodilne položaje včasih niti ne opazimo, da so ravno ti lahko trn v peti svojim ljudem, prijateljem športnikom.

Slovenski državni sekretar zadovoljen, da se Slovenija ni uvrstila na evropsko prvenstvo?

Ob bližajočih se olimpijskih igrah se je v Portorožu odvila tudi okrogla miza, kjer so predstavili tudi slovensko hišo, ki jo bo OKS po vzoru na zimske olimpijske igre v Južni Koreji leta 2018 postavil in vodil v sodelovanju s slovensko državo. To predstavlja državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Aleš Cantarutti. A bi bilo boljše, da je nebi predstavljal.

V svojem govoru je ta nekdanji atlet in politik iz vrst stranke SMC spregovoril tudi o razdelitvi denarja v slovenskem športu in pri tem resnično šokiral. “Zdaj bom rekel nekaj bogokletnega – pa mi zamerite, če želite,” je začel del svojega nastopa, ki je močno pretresel slovenske športe in še bolj nogometne kroge. “Po eni strani sem pravzaprav kar zadovoljen, da se slovenska nogometna reprezentanca ni uvrstila na evropsko prvenstvo,” je dejal. In – da – prav ste prebrali, to je izjavil slovenski državni sekretar. In zakaj? Ker naj bi šlo pri nogometu za velike vsote denarja in ker nebi mogli kolača za ostale športe, v primeru uvrstitve na Euro 2020 enakovredno razdeliti med ostale športe?

slika: Ekipa24

Pri tem je državni sekretar verjetno pozabil, da bi bil ves ta denar, ki bi se obračal v primeru slovenske uvrstitve na Euro, koristen za vse. Še posebej za Slovenijo kot tako. Da ne govorimo o promociji, za katero je gospod zadolžen in na področju katere se z nogometom ne more niti primerjati nič.

Ne moremo sicer trditi ali je bil državni sekretar Aleš Cantarutti popolnoma trezen, ko je podal to izjavo, a zagotovo izjava ni bila na mestu.

vir: Ekipa24

MG