Nataša Pirc Musar: “Cerkev mi kot inštitucija ni blizu!”

Nataša Pirc Musar, v ozadju Tanja Fajon. Slika: Portal Plus

Za Kučanovo izbranko za predsednico države Natašo Pirc Musar, se seveda spodobi, da ni verna, da ne veruje v boga in da ni krščansko vzgojena. Kajti drugače ne more biti leva (beri: njegova) predsednica države.

Pa je lahko Nataša Pirc Musar predsednica vseh Slovencev, tudi tistih verujočih? V svoji izjavi za N1 je namreč povedala:  “Cerkev kot institucija ni blizu in želela bi si, da bi bila politično bolj nevtralna. Cerkev mora tudi zato ostati ločena od države.” O kakšni nevtralnosti Musarjeva govori?

Znano je, da levi volivci praviloma niso verni, niso krščansko vzgojeni in ne hodijo na bogoslužja, k maši in podobno. Že od nekdaj je veljalo, da so na vaseh, kjer so praviloma volivci desne politične opcije, ljudje bolj krščansko vzgojeni in raje obiskujejo cerkve, kot mestni ljudje. S tem seveda ni popolnoma nič narobe. Cerkev je vedno odprta za vse, leve, desne, rdeče, bele, črne. In kakšno nevtralnost cerkve ima v mislih gospa, ki kandidira za predsednico Slovenije?

Ne želimo Musarjevi postavljati kakšnega zgleda, a vseeno. Če že postane predsednica Slovenije, naj si za zgled vzame predsednika države Boruta Pahorja, ki se je recimo včeraj udeležil slavnostnega dogodka ob zaključku obnove župnijske cerkve Marije Vnebovzete v Šmarju pri Jelšah. Predsednik Pahor, ki velja za predsednika leve politične opcije (bil je član in predsednik  stranke SD) je imel na slovesnosti celo nagovor. 

Bo Musarjeva presegla to nevtralnost?

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
rahel dež
92%
2.1km/h
100%
3°C
4°
1°
3°
Fri
4°
Sat
1°
Sun
-1°
Mon
-4°
Tue

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA