Nataša Pirc Musar pod drobnogledom tožilstva? Gre za ponarejanje listin?

Plakat Nataše Pirc Musar

Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani bo preiskalo, ali je Nataša Pirc Musar leta 2015 storila kaznivo dejanje ponarejanje listin. Kar smo že pisali na našem portalu. 

Zasebni zavod Info Hiša, ki je neposredni lasti Pirc Musarjeve je avgusta 2015 Rdečemu križu izdal fiktivni račun za pravno svetovanje 778 evrov. Pirc Musarjeva je takrat postala predsednica RKS. Zavod svetovanja za RKS ni izvedel. Musarjeva naj bi na ta način poskušala dobiti izplačan honorar za poslovodenje na RKS, piše portal24.


Preberite tudi:

Kako naj bi se Musarjeva z zvijačo izognila plačilu prispevkov?


Šlo naj bi torej za sum kaznivega dejanja ponarejanje listin in morebitno zlorabo položaja. Pregon pa še ni zastaral. Dober mesec po prevzemu položaja Musarjeve na Rdečem križu, je namreč njen zavod Info hiša izdal račun za storitev pravnega svetovanja v vrednosti 778 evrov. A  zavod Pirc Musarjeve ni opravil nobenega pravnega svetovanja, temveč naj bi šlo za fiktiven, lažen račun oz. poskus, da bi RKS na ta način plačal honorar takrat predsednici Rdečega križa Musarjevi za njeno poslovanje. Če bodo na tožilstvu ugotovili, da je sum kaznivega dejanja utemeljen, se kandidatki za predsednico republike obeta kazenski postopek. 

Upajmo, da se tudi ta primer ne bo pometel pod preprogo?

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
96%
7%
7°C
9°
6°
7°
Wed
11°
Thu
12°
Fri
11°
Sat
13°
Sun

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA