Vajgl želel okrcal voditeljico Rosvito Pesek, ta mu je nalila čistega vina.

Kandidaturo za predsednika je v začetku tedna najavil tudi dolgoletni diplomat in nekdanji evropski poslanec Ivo Vajgl, enako pa je v četrtek storil tudi predsednik državnega sveta Alojz Kovšca. 

 Vajglu je voditeljica postavila tudi vprašanje, ki mu ni bilo najbolj povšeči. »Rekli ste, da je treba usmeritev slovenske zunanje politike spremeniti. Zdaj pa, če sodimo po vaših podpornikih. Spomenka Hribar je pred časom podpisala apel, v katerem nekako sugerira, naj se naša država kot članica EU in NATA distancira in po svojih močeh zoperstavi pošiljanju novega orožja Ukrajini. Je to tudi vaše stališče?« Pišejo Slovenske novice.

Vajgl ji je odgovoril, da mora biti politika Slovenije po njegovem prepričanju politika miru. »Kot diplomat, kot bivši zunanji minister, član Evropskega parlamenta se bom vedno zavzemal za to, da kadar izbruhne konflikt, damo prednost diplomatskim pogovorom in pogajanjem. /…/ Jaz sem zelo blizu temu, kar je bilo v tej vaši izjavi, ki ste jo citirali, in mislim, da ste izjavo gospe Hribarjeve rahlo zašilili na način, ki ni bil potreben,« je dejal Peskovi. »Uporabila sem citat, gospod Vajgl,« mu je odgovorila voditeljica.

In Ivo Vajgl se vidi v drugem krogu volitev?

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
94%
21.5km/h
75%
12°C
13°
11°
11°
Fri
12°
Sat
12°
Sun
11°
Mon
10°
Tue

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA