Nekdanja uslužbenka DVK, nad direktorja Dušana Vučka

DVK, slika Nova24TV

Dušan Vučko je nekdanji politik, propadle stranke LDS. In prekleto dobre veze je moral imeti, da je pred leti dobil sanjsko službo, biti direktor Državne volilne komisije (DVK).

Nekdanje uslužbenka, ki je bila 27 let pomočnica direktorja za organizacijo in izvedbo volitev v službi Državne volilne komisije (DVK), je maja letos dobila izredno odpoved. Vučko jo je namreč pred kratkim odpustil. Za portal Siol.net  je spregovorila o bedi, ki spremlja DVK.

V službi DVK je vladavina Dušana Vučka. Ne moremo govoriti o modernem upravljanju službe, temveč o vladavini. Vučko je nemalokrat poudarjal, da nihče izmed zaposlenih ne sme pozabiti, kdo je direktor. Poudarjal je, da gre za politično funkcijo in da ima politično podporo. Ker sem bila sama v dobrih odnosih tako s sodelavci kot člani DVK in člani volilnih komisij na nižjih ravneh, sem mu bila še posebej trn v peti,” je podrobnosti ravnanja direktorja Dušana Vučka s svojimi zaposlenimi za portal Siol.net, opisala odpuščena uslužbenka Nina Mujagić.

Treba je ločiti DVK in službo DVK. Druga ni več podaljšana roka DVK, temveč to delo opravlja Dušan Vučko, s. p., vladar. DVK pa je po mojem mnenju premalo informirana tako o delu službe kot o dejstvih, ki so pomembna za njeno odločanje. Služba DVK bi namreč morala delovati kot sekretariat te komisije, kot izvrševalec odločitev in sklepov DVK. Žal pa je služba DVK tista, ki dirigira odločitve DVK.” Je za Siol dejala Mujagićeva.

Na vprašanje o zapletu z obveščanjem diplomatske mreže za zbiranje podpisov za vložitev predsedniških kandidatur, kot ga je izvajala Nataša Pirc Musar, je Mujagićeva odgovorila,  da gre za ustaljeno prakso, vprašanje pa je, ali je ta pravilna. “Sama sicer menim, da je to del volilne kampanje. V tem trenutku lahko govorimo samo o volivcih, ki želijo postati kandidati oziroma so šele bodoči kandidati. Kandidati postanejo, ko vložijo kandidaturo pri DVK. Bodoči kandidati bi se morali po mojem mnenju sami obrniti na institucije, da volivce obvestijo o njihovih naslovih za pošiljanje obrazcev podpore.” 

Za konec je Mujagičeva posvarila tudi ne dejstvo, da je DVK pred nekaj dnevi v tujino poslal pred novimi volitvami, kar prazne glasovnice, kar se je zgodilo prvič v zgodovini in pravi, da se boji, da bo ta odločitev DVK povzročila le večje število neveljavnih glasovnic.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
megla
88%
0.5km/h
100%
2°C
4°
1°
2°
Tue
2°
Wed
2°
Thu
2°
Fri
2°
Sat

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA