Nekdanji direktor NIJZ Krek, zdravstvenemu ministru: “Odidite, Če ne gre, pač ne gre!”

Milan Krek ravnatelj(Direktor NIJZ 30. aprila 2020 -)
Milan Krek (Direktor NIJZ) slika: Demokracija

Poročali smo že, da težavam ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana, ki sicer še naprej uživa zaupanje premierja Roberta Goloba, ni videti konca. 

Enako ugotavlja tudi nekdanji direktor NIJZ Milan Krek, ki ministru svetuje, naj svojo funkcijo prepusti komu drugemu. Če ne gre, pač ne gre. A zdi se, da odhajajo vsi drugi, le minister ne – pred kakšnim tednom ga je zapustila tudi tajnica, še prej pa so odšli vsaj trije njegovi kadri. Viri časnika Delo znotraj ministrstva pravijo, da se razmere od septembra le še slabšajo. Omenjena novica ne čudi glede na to, da v prvih šestih mesecih kabinet ministra vodi že četrta oseba. Saj veste, čustva.

“Minister, tako res ne gre več naprej. Čas je, da odidete in prepustite delo nekomu drugemu. Ne bomo vam zamerili, razumeli vas bomo in spoštovali vašo odločitev. Če ne gre, pač ne gre,” 

Bešiča Loredana je opozoril na pismo mlade zdravnice, ki so jo zaradi pomanjkanja zdravnikov dobesedno čez noč posadili v ambulanto družinske medicine takoj zatem, ko je končala strokovni izpit. Če preberete pismo, je zapisal Krek, potem vam ni več treba trošiti 200 milijonov evrov za iskanje roba zdravstva oziroma – kot pravite vi – stresnega testa, kaj naše zdravstvo sploh zmore. “Ta zdravnica opisuje totalni, nevarni in za življenje ogrožajoči kaos v osnovnem zdravstvu, v katerega ste nas pripeljali v zgolj šestih mesecih,” je  Krek dejal ministru.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
oblačno
93%
1km/h
100%
-0°C
1°
-1°
-1°
Fri
-1°
Sat
-1°
Sun
-2°
Mon
-1°
Tue

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA