Nekdanji poslanec stranke SD v nečednih poslih?

Luka Juri

Proti nekdanjemu poslancu in članu SD Luki Juriju, ki prihaja iz znane primorske levičarske in politične družine Juri, je bil vložen obtožilni predlog poslovne goljufije v vrednosti 62.000 evrov.

Luka Juri je sicer sin, nekdanjega znanega politika Aurelia Jurija, bolj poznanega po aferi iz leta 2005, kjer so v Slovenskih novicah razkrili njegovo neprimerno početje, Svingerstvo. Je pa Luka tudi nekdanji poslanec stranke SD. 

Luka je očitno posel našel v sosednji Italiji, kjer je delal z nepremičninsko agencijo z menda dvomljivim slovesom. Zdaj je, tako kot njegova žena, brezposeln, brez premoženja in avtomobila. Z družino živi od prihrankov. Očitno mu pri tem, ne more pomagati niti (“svingerski?”) očka, ki na omrežju X, vneto brani Palestince.

Kot piše Žurnal24 naj bi Juri med 21. decembrom 2012 in 18. januarjem 2013 kot direktor družbe Modri val, d.o.o., pri izvajanju pogodbe o dobavi električnih skuterjev v skupni vrednosti 71.900 evrov prikrival predstavnikom družbe M Tehnika, d.d., da imajo blokirane račune, in jim lažno prikazoval, da bodo obveznosti, ki so jih delno izpolnili v višini 24.800 evrov, v celoti uresničili do 28. februarja 2013.  M Tehnika, je vseh 71.900 evrov plačala vnaprej in pristala na nadaljnje sodelovanje z Modrim valom.

Toda od Modrega vala naj nebi prejeli niti enega skuterja. Še več, podjetje naj jih niti ne bi nameravalo dobaviti, saj jih ni naročilo pri proizvajalcu Nicom Vehicles. Ta tudi ni prejel 15 tisočakov avansa, kot naj bi Juri dokazoval z lažnimi elektronskimi sporočili.

Na naslednji obravnavi 22. januarja bo sodišče zaslišalo kopico prič, ki naj bi razjasnile dogajanje v Modrem valu. Pa se ja ne bo zgodilo, da bi bil zagrizen levičar in član stranke na našem sodišču obsojen?

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.