Nemci v Frankfurtu že manjšina: Več kot polovica prebivalcev mesta ima migrantske korenine

Frankfurt Vir: Pixabay

Glede na novo statistiko je ima že več kot polovica prebivalcev Frankfurta migrantsko ozadje.

51,2 odstotka prebivalcev mesta, so Nemci rojeni v tujini, Nemci rojeni staršem imigrantom ali pa sploh nimajo nemškega državljanstva.

Turški migranti so največja ne-nemška manjšina v Frankfurtu, kar predstavlja 13 odstotkov prebivalstva. Nadaljnjih 61 odstotkov prebivalcev je prišlo iz drugih držav Evropske unije.

Mestna sekretarka za integracijo Sylvia Weber pravi: “da imajo v Frankfurtu relativno velike manjšine, vendar nobene skupine z jasno večino. Trend je jasen: smo mesto brez večine.”

Velike ekonomske razlike med domačini in migranti

Podatki kažejo tudi družbene in ekonomske razlike med priseljenci in Nemci. 49 odstotkov priseljencev živi pod mejo revščine, med tem ko pod mejo revščine živi 23 odstotkov domačinov.

V primerjavi z domačini, med katerimi je zaposlenih 83% moških in 78 odstotkov žensk, je zaposlenost migrantov precej slabša. Le 73 odstotkov priseljenih moških je redno zaposlenih, priseljenih žensk pa le 59 odstotkov.

Nemška mesta se pridružujejo ostalim mestom po Evropi, vključno z Amsterdamom, Brusljem, Londonom in Ženevo, kjer je migrantska manjšina že presegla število domačinov.

Naslednji nemški mesti, za kateri pričakujejo, da bodo Nemci v bližnji prihodnosti postali manjšina, sta Augsburg in Stuttgart.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
megla
96%
1km/h
100%
3°C
4°
1°
3°
Fri
3°
Sat
1°
Sun
-1°
Mon
-5°
Tue

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA