Nemiri Škotov med včerajšnjo nogometno tekmo

slika: e-maribor

Med včerajšnjo nogometno tekmo na  stadionu Ljudski vrt v Mariboru so policisti imeli polne roke dela s škotskimi navijači.

Kot poroča portal škandal24, se je vse začelo že nekaj po 17. uri, ko sta dva  tuja državljana domače navijače izzivala k pretepu, na Trgu generala Maistra in Trgu svobode. Policisti so pretep med navijači preprečili. Ob  17.40  naj bi spet prišlo do pretepa navijačev, tokrat v križišču Tyrševe in Slovenske ulice, vendar so se kršitelji še pred prihodom policistov razbežali.

Naslednja globa je bila izrečena tujemu državljanu, ko je policija spremljala tuje navijače iz  Grajskega  trga  proti  stadionu, eden izmed  njih ni upošteval  ukaza  policista  posebne  policijske enote.  Med spremljanjem  pa je šest tujih  državljanov  na  Mladinski ulici nenadoma z različnimi predmeti in z udarci napadlo policiste. Policisti so jih obvladali, prijeli in pridržali.

V napadu nihče od policistov ni bil poškodovan. O kaznivem dejanju sta bila obveščena tako dežurni preiskovalni  sodnik, kot dežurni državni tožilec. Ena tuja državljanka pa je bila izpostavljena delovanju plinskega razpršilca. Odpeljali so jo v UKC Maribor.

Na severnem platoju stadiona, pa so prijeli  tujega  državljana  ker je druge izzival k pretepu in ni upošteval ukazov policistov. Še  enega pa so oglobili, ker ni upošteval ukaza policista, naj odloži steklenico, ker je izzival k pretepu ter žalil policista. Po  tekmi  so policisti izdali plačilni nalog tudi  Mariborčanu, ki je med  tekmo  na južni tribuni stadiona kuril tujo zastavo. Ta je tudi dobil prepoved udeležbe na športnih prireditvah.

Policisti pa so prijeli tudi 26-letnega Mariborčana, ki je na Trgu Borisa Kidriča v avtobus s tujimi navijači, vrgel  steklenico  in  ga poškodoval. Kazensko ga bodo ovadili pristojnemu tožilstvu.

Poleg tega pa so policisti zaradi  suma  storitve  kaznivega dejanja, napada na varnost zračnega  prometa,  kazensko ovadili do sedaj neznanega storilca, ki je z lasersko svetilko svetil proti helikopterju in s tem zaslepil pilota. Preiskava tega dejanja še poteka, so zapisali pri portalu škandal24.

Spomnimo, Mariborčani na 3. tekmi kvalifikacij za ligo Evropa niso dosegli zadetka, zato se niso uvrstili v nadaljnje tekmovanje.

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.