Zanimiv klic so danes zjutraj dobili policisti

Mopedist naj bi ujel v past, ki so jo postavili lovci?

Danes, ob 1.24 je 51-letni moški, doma iz območja PP Rače, poklical na interventno številko policije 113 in naznanil, da se je s svojim mopedom peljal proti domu. Vozil naj bi iz smeri Polskave proti Gaberniku. V Gaberniku naj bi zavil v gozd tam pa naj bi se ujel v past, ki so jo nastavili lovci. Sedaj je privezan k drevesu in ne more nikamor, je povedal, ni pa znal povedati, kje se nahaja.

Policisti so obvestilo, čeprav je bilo zelo nenavadno, vzeli nadvse resno. Zaradi nizkih temperatur, ki bi lahko bile za klicatelja tudi usodne, smo v iskanje vključili še policiste-vodnike službenih psov policije.

Ob 2.34 so prav policisti-vodniki službenih psov policije klicatelja našli v Ogljenšaku. Ugotovili so, da je opisani moški vozil neregistriran moped, zaradi nepravilne strani vožnje pa zapeljal na desno z vozišča, padel in lahko telesno poškodovan obležal. Na kraju ni bilo nobene pasti in kršitelj ni bil nikamor privezan. Zakaj ni mogel nikamor pa je pokazal elektronski alkotest. V organizmu je namreč imel kar 1,20 mg/l alkohola. K vsem naštetim kršitvam je potrebno dodati še to, da kršitelj nima eljavnega vozniškega dovoljenja in da med vožnjo ni uporabljal varnostne čelade

Potem, ko so ga policisti »odvezali« so ga reševalci z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor. Policistom bo, ko se bo streznil, verjetno lahko hvaležen, da so ga rešili iz »lovske pasti«, samo ugibamo pa lahko, ali so ga rešili še pred čem hujšim v tej mrzli noči.

Policisti bodo zoper opisanega kršitelja podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Zanimivo bo izvedeti ali bo tam zgodbica enaka ali pa jo bo predelal v basen. Ja, tudi s takimi prijavami se ukvarjamo policisti. Še dobro, da smo jo vzeli resno.

MG