slika je simbolna

Vzgojiteljica v vrtcu Ruše.naj bi kričala na otroke, te pa celo privezovala s trakovi na stolu. Starši so dogajanje tudi posneli.

Vzgojiteljica v vrtcu privezuje otroke in se dere na njih

Kot poroča Lokalec.si sta starša enega od otrok zadnji teden v mesecu novembru 2019 v času kosila vstopila v garderobo jaslic in okamenela od groze. Iz prve igralnice naj bi se slišalo zverinsko kričanje vzgojiteljice in neutolažljiv jok otroka. Po prvem šoku naj bi starša stopila naprej in si ogledala situacijo. Vsi otročki so sedeli za mizami ob polnih krožnikih. Gre za otročke stare eno leto, ki so komaj začeli obiskovati jaslice. Eden izmed otrok je neznansko jokal, iz nosu mu je tekel smrkelj v usta, očitno je že nekaj časa jokal, saj je bil čisto rdeč v obraz, (vzgojiteljica) pa je kričala na njega. Njene besede sta si starša, ki sta to razkrila zapomnila za vedno in jima še zdaj zvenijo v glavi. Na otročka je kričala: “ZAKAJ SE DEREEEEEEEEŠ! TVOJE DRETJE MOTI DELOVNI PROCES.TAKOJ PRENEHAJ!!!!!!!” Otroček je bil na stol PRIVEZAN z nekim rjavozelenim trakom kot pes.

Menda jih (vzgojiteljica) že vsa leta PRIVEZUJE na stolčke. Očitno z dovoljenjem vodstva. Ob vsem tem kričanju je otrok jokal še bolj saj vsak normalen človek ve, da kričanje ni metoda s katero umiriš otroka. Piše lokalec.si.

Ravnatelj Ladislav Pepelnik, pravi, da je vzgojiteljica res priznala, da je navedenega dne res povzdignila glas na otroka, ki je jokal. V času prehladov skupaj z pomočnico poskrbita, da otrokom redno brišeta nosove. Preventivno pripenjanje otrok pa je zgolj iz varnostnih razlogov, saj je s tem poskrbljeno, da otroci ne padejo s stola. Ji je pa izrekel strogi pisni opomin in odredil dodatno spremljavo njenega dela.

Žalostno da vzgojiteljica na tak način vzgaja otroke, ali pa jih v bistvu sploh ne zna?

vir: Lokalec.si

MG