Neobičajni gosti! Na vrtu lokala Papagayo, okoli 20.000 čebel

slika je naključna

Pravi predstavi so bili danes priča v lokalu Papagayo v Mariboru Čebelja družina je namesto na vejo sedla kar na pohištvo gostinskega lokala.

 

Včeraj se je v središču Maribora odvil za urbano okolje nenavaden prizor. Čebele so okupirale stol in mizo tamkajšnjega lokala Papagayo, da je moral posredovati čebelar, “šov” s temi življenjsko pomembnimi žuželkami pa je fasciniral številne mimoidoče.

Za mnoge presenetljivo dogajanje z okoli 20 tisoč čebelami je za ta čas povsem naravni pojav. V maju, juniju in juliju je namreč čas za rojenje, ki je razmnoževalna faza čebel. “Ko je v panju premalo prostora, čebele ustvarijo novo matico, stara pa s polovico čebelami zapusti panj in gre v naravo. Kjer sede matica, sedejo tudi ostale čebele. In tako se je roj v nedeljo slučajno usedel na stol in mizo gostinskega lokala. Kaj takšnega se zgodi redko, saj čebele ponavadi sedejo na vejo drevesa, razpoke fasade, dimnike …” je pojasnil čebelar Marko Cesar, ki ga je za intervencijo angažiral center za obveščanje. Piše spletni Večer!

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.