Nepovezani poslanci želijo, da je ob nedeljah odprtih še več trgovin

BRANISLAV RAJIČ
BRANISLAV RAJIČ

Nepovezani poslanci želijo razširiti izjeme trgovin, ki bi lahko obratovale ob nedeljah. S predlogom novele zakona o trgovinah bi mednje med drugim dodali še več izjem.

Nepovezani poslanci želijo, da je ob nedeljah odprtih še več trgovin

S predlogom novele zakona o trgovinah bi mednje med drugim dodali prodajalne v hotelih, kampih in turistično informacijskih centrih ter prodajalne ob pokopališčih, ki ponujajo izdelke za urejanje grobov. Izpostavljajo, da morajo biti posegi države v svobodno gospodarsko pobudo sorazmerni.

Predlog novele zakona o trgovini je poslanska skupina nepovezanih poslancev. Med njimi prvopodpisani Branislav Rajić, je že vložila v parlamentarno proceduro. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, so pri pripravi sprememb izhajali iz težav, s katerimi se številni trgovski in turistični ponudniki ubadajo zaradi posledic zadnje sprejete novele, ki je prepovedala odprte trgovine ob nedeljah in dela prostih dnevih ter po oceni predlagateljev uvedla preozek nabor izjem.

Da so trgovine ob nedeljah zaprte je sedaj v veljavi že kar nekaj časa in je po mnenju mnogih, tako kupcev, kot prodajalcev tako tudi prav. Saj tudi trgovci potrebujejo vsaj enkrat na teden tisti pravi počitek, ki ga imajo za sebe. Že sedaj se pa pri odprtju trgovin štejejo izjeme, kot so privatne trgovine s predpostavko, da ob nedeljah delajo lastniki trgovin.

No, mogoče pa prvopodpisani Mariborčan Branislav Rajič, res tako zelo pogreša ob nedeljah odprte trgovine, da mu je dolgčas, če ob nedeljah nič ne kupi. 

P.M.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.