Nepričakovan zaplet! Arsenovič zamenjal direktorja mestne uprave MOM Srečka Đurova!

Srečko Đurov, zajem slike-youtube

Kaj se dogaja v mariborski mestni upravi? Pod Arsenovičem seveda ni dobro delati. Iz stavbe se večkrat se slišijo prepiri in vpitje, vedo povedati naključni obiskovalci. A zakaj je nenadoma razrešil direktorja mestne uprave Maribor Srečka Đurova? Baje zaradi različnih pogledov.


Razrešitev s položaja direktorja mestne uprave zame ni presenečenje. Moji pogledi na ključne prioritete Mestne občine Maribor in način njenega vodenja se precej razlikujejo od županovih,” je razrešitev komentiral Srečko Đurov, nekdanji načelnik Upravne enote Maribor in direktor mestne uprave občine Murska Sobota za spletni Večer.

Njegovo nadomeščanje bo do izvedbe razpisa za novega direktorja zagotovljeno s strani Mateje Cekić, v času njene odsotnosti pa s strani Lidije Krebl. Župan Arsenovič je ob tem še izjavil, “da se po dveh letih odličnega skupnega dela z gospodom Đurovom, v katerih so bili doseženi izjemni rezultati, žal razhajamo glede bodočih prioritet pri delovanju mestne uprave”. 

No, kaj je Arsenovič izjavil in kaj je v resnici botrovalo razrešitvi, se verjetno kot po navadi zelo razlikuje. Kot piše Večer naj bi po neuradnih informacijah do razhajanja med županom prišlo po tem, ko sta javna uslužbenca podala prijavo nedopustnega ravnanja vodje županovega kabineta Jelke Vrečko in podžupana Sama Petra Medveda zoper določene javne uslužbence. Ker naj bi Đurov skladno s prijavo suma hujših kršitev, ki naj bi imele tudi znake mobinga, začel z zbiranjem informacij, naj bi pri vodstvu občine padel v nemilost.

Srečko Đurov je tako že tretji direktor mestne uprave v mandatih župana Arsenoviča, ki ne bo dokončal mandata. Res dvomimo, da bo Arsenovč našel takega naslednika, ki bo prenašal vse njegove norčije.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.