Domov SlovenijaČrna kronika - Slovenija Nepridiprave mazače presenetil varnostnik. Policija identificirala storilce?

Nepridiprave mazače presenetil varnostnik. Policija identificirala storilce?

Objavil: e-maribor
storilce

Še vedno odmeva akcija levičarskih skrajnežev, ki so na okna stavbe in vhodna vrata Ministrstva za kulturo v Ljubljani risali kljukaste križe. 

Policija naj bi identificirala storilce?

Posnetke, ki bodo služili tudi kot dokazno gradivo, so objavili tudi na Twitter-ju ministrstva za kulturo. Kot kaže, je šlo za akcijo petih storilcev, ki so se razporedili okoli ministrstva in v eni minuti s kljukastimi križi porisali serijo oken okoli ministrstva in vhodna vrata ter pobegnili proti Metelkovi. Križe, kot simbol nacizma, so medtem s stavbe že odstranili. Vsi nepridipravi so bili oboroženi z rumenimi spreji. 

Zgodilo se je okoli polnoči. Vratar je storilce zalotil, medtem ko sta dva na okna poslopja že risala nacistične simbole. Opozoril ju je, naj prenehata, a ker ga nista poslušala, je poklical policijo. Policijska patrulja se je na klic odzvala šele po 30 minutah, ko so storilci že zapustili kraj dogodka, so še sporočili. Vseh storilcev je bilo pet. Kamera je storilce zabeležila, posnetek pa je kot dokazno gradivo predan policiji. Na podlagi posnetkov prejšnjih podobnih akcij naj bi policija uspela identificirati storilce. Piše MMC.

Žal pa verjetno ne bo nikoli znano kdo so ti storilci in kateri politični stranki pripadajo. 

P.M.

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.