Domov SlovenijaČrna kronika - Slovenija Številni obsodili mazaško akcijo, Bratuškova pa se gre populizem?

Številni obsodili mazaško akcijo, Bratuškova pa se gre populizem?

Objavil: e-maribor
KRIŽ

Mazaški akciji ki je pretresla Slovenijo, ko je 5 mladcev po steklih ministrstva risalo kljukaste križe,, je večina ljudi izrazila ogorčenje in akcijo obsodila. A tega dejansko ni zmogla Alenka Bratušek.

Nepotrebno širjenje sovraštva s kljukastimi križi na steklu ministrstva za kulturo, se bo tokrat, upajmo, le končalo s kazenskimi ovadbami in pregonom. Policija naj bi razkrila identiteto mazačev po poslopjih. Večina politike je tako neprimerno akcijo obsodilo, a se najdejo tudi izjeme.

ODZIVI NEKATERIH POLITIKOV

Predsednik vlade je ob tem zapisal: “Naslednjič bodo mazaško akcijo najbrž izvedli kar na poslopju policije ob vsej silni čuječnosti?

Vodja poslanske skupine Jožef Horvat je zapisal:Odločno obsojam mazaške akcije in nestrpnosti, ki so tipične aktivnosti totalitarnih in ekstremističnih skupin. Je to prihodnost, ki jo obljubljajo tisti, ki želijo zrušiti sedanjo vlado? Ali bomo uspeli enotno obsoditi to pritlehno dejanje?”

Mazaški podvig levičarjev je eden prvih obsodil predsednik krščanskega foruma SDS, Dejan Škvarč, ki je za naš portal dejal:Kot predsednik Krščanskega foruma SDS ostro obsojam vandalizem s kljukastimi križi na pročelju stavbe ministrstva za kulturo. Stranka SDS obsoja vse poskuse obujanja fašizma, nacional socializma in komunizma. Vsi so bili za Slovence zlo. Upam, da storilce ustrezne službe čimprej dobijo. Ob tem je treba poudariti da so nekatere stranke opozicije, posredno ali neposredno odgovorne za to početje, saj zaradi izgube oblasti neupravičeno podpirajo in podpihujejo sovraštvo do vlade Republike Slovenije.”

Predsednica SD Tanja Fajon je prav tako obsodila nočni vandalizem in zapisala:Obsojam nočni vandalizem nad stavbo ministrstva in vsako izražanje sovraštva in nestrpnosti. Upam, da bodo storilci čim prej razkriti. Ker Slovenija ne sme postati prostor, kjer je dovoljeno vse.”

A medtem, ko so skrajno neprimerno mazaško akcijo obsodili skorajda vsi, pa je za ceneni populizem poskrbela Alenka Bratušek.

Skrajno neprimerno!

P.M.

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.