Nerodno. Ko Ivan Simič, uči ministrico Stojmenovo Duh, ko ta nima pojma

Emilija Stojmenova Duh, (zajem slike(

Emilija Stojmenova Duh, se bo zagotovo zapisala, kot ena najslabših ministric v zgodovini Slovenije, saj o delu, ki ga opravlja praktično nima pojma?

Ministrica za digitalno preobrazbo, Emilija Stojmenova Duh, oziroma, kot ji pravijo “fascikl” ministrica, bi se rada znebila bonov, ki so jih mladi izkoristili z velikim navdušenjem in zadovoljstvom. Tako je komentirala svojo namero: “Digitalni bon, ki smo ga podedovali od prejšnje vlade in za katerega bomo porabili slabih 60 MIO EUR je namenjen predvsem financiranju v tujini narejene opreme, pri čigavem razvoju naša podjetja niso imela nobene bistvene vloge in/ali koristi.” Na njeno neumnost je ministrici odgovoril kar Aleš Hojs:

Sicer pa se Stojmanova Duh bolj malo spozna tudi na finance. Tako je zapisala: “Ponovno sem se nekaj naučila. Ovira pri plačevanju davkov se imenuje razvojna kapica. Argument za neodgovorno porabo javnega denarja pa digitalna vključenost. Človek se vse življenje uči

Na natolcevanje Stojmenove Duh se je odzval nekdanji generalni direktor finančne uprave Ivan Simič, “Spoštovana ministrica.  Mi pričakujemo, da boste vi učili nas, ne pa, da se učite. Za to ni časa. Če ste prevzeli to funkcijo, potem ste verjetno top the top. Tako, kot je bil Mark (Adrijanič). Če niste potem… Z davki pa se ne ukvarjajte, ker že samo zapis o razvojni kapici vse pove. Je zapisal Ivan Simič.

Včasih bi bilo res boljše, če bi ministrica za digitalno preobrazbo molčala in Mariborčanom nebi delala sramote.

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA

   

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.