Nesramna Asta Vrečko, desnico obtožila laži. A dokazi govorijo drugače?

Asta Vrečko, slika Nova24TV

Koordinatorka Levice in ministrica za kulturo Asta Vrečko naj bi bila kar 50-odstotno zaposlena na Filozofski fakulteti, kar jo uvršča med dvoživke izobraževalnega sistema. Sama pravi, da to ne drži in da gre za “tovarno laži” a dokazi govorijo drugače


Informacijski sistem o raziskovalni dejavnosti v Sloveniji SICRIS namreč razkriva podatek, da je ministrica Asta Vrečko navkljub ministrski funkciji za polovični delovni čas zaposlena še na fakulteti, konkretneje v programski skupini in projektu.

Jože Dežman, nekdanji direktor Muzeja novejše zgodovine Slovenije in dolgoletni predsednik komisije za reševanje vprašanj prikritih grobišč, opozarja, da to ni skladno z zakonom o delovnih razmerjih in pojasnjuje, da “imajo lahko raziskovalci dopolnilno zaposlitev zgolj za 20 odstotkov nad polno zaposlitev (40 ur na teden)”. Ob tem se v  Spletnem časopisu sprašuje, če je koordinatorka Levice kot ministrica zaposlena le za 70 odstotkov delovnega časa. Piše portal nova24TV.

Polna sprenevedanja po odkritju, Asta Vrečko je te novice označila za “tovarno sovraštva” in  za diskreditacijo Levice. Kot ja zapisala: “Na Filozofski fakulteti nisem zaposlena (mimogrede: zakonsko ni mogoče biti imenovan na politično funkcijo delno, ta je namreč nedeljiva, traja ves čas in je brez pogodbe o zaposlitvi). Drugega od profilov in medijev, ki širijo skrajno desno ideologijo, nestrpnost in lažne novice, sicer ni za pričakovati. Očitno tudi ne poznavanja slovenske zakonodaje.”

A ne glede na njena natolcevanja, katerim ne verjame več nihče so tu dokazi, ki nakazujejo ravno nasprotno. Sklep soglasja dr. Asti vrečko da opravlja raziskovalno delo na Univerzi v Ljubljani, Filozofski fakulteti je 28. junij 2022, tudi podpisala Sanja Ajanovič Hovnik.

Kdo torej laže ministrica?

 

 

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
62%
5.1km/h
20%
23°C
25°
22°
23°
Sat
15°
Sun
14°
Mon
17°
Tue
17°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.