Lokal gostilne skupina
slika je simbolna, foto: Primorske novice!

Koronakriza se je do dobro zasidrala v naša življenja. Število okužb pa na žalost še vedno narašča. A žal tega ne razumejo tisti, ki bi z državljansko nepokorščino hoteli kaj izsiliti.

Med epidemijo odprl gostinski lokal

Primer izsiljevanja in državljanske nepokorščine je bil včeraj v (na žalost, vedno bolj rdečem) Ptuju, kjer si je gostinec privoščil neumnost brez primere. Tako so v znak protesta proti ukrepom, ki gostincem prepovedujejo opravljanje dejavnosti, na Ptuju danes odprli enega izmed gostinskih lokalov.

Na družbenem omrežju Facebook je danes popoldan zaokrožil posnetek odprtja gostinskega lokala pri Andreju na Ptuju. Za državljansko nepokorščino so se odročili zaradi ne strinjanja z ukrepi Vlade RS, ki so trenutno gostincem prepovedujejo strežbo v lokalih za svoje stranke.

odprti lokal, slika: Maribor24

Seveda, pa so v lokal kmalu za tem prišli tudi policisti in na neumnost takoj odreagirali in popisali tako goste lokala, kot tudi lastnike samega lokala. Zagotovo pa pobudniku državljanske nepokorščine Aleksandru Rimelu sledi kudi kazenska ovadba zaradi ogrožanja javnega zdravja.

Upajmo, da bo taka neumnost, kot si jo je privoščil Aleksander Rimele tudi temu primerno kaznovana. Spomnimo se, kaj se je zgodilo zaradi protesta v Kopru. Obalno-kraška regija je pristala celo na črnem seznamu regij, kar je pomenilo ponovno zaprtje.

Nas pa zanima, ali si bo lastnik lokala, ki je izvedel to nepokorščino tudi tokrat v žep pospravil 700 evrov neobdavčene državne pomoči, kot vsak mesec od epidemije?

PM