Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah so policisti na interventno številko policije 113 sprejeli 1.388 klicev. Med 534 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 106 prometnih nesreč, 59 kršitev javnega reda in miru ter 76 kaznivih dejanj.

V 94 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 12 nesrečah pa so bili lažje poškodovani. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 5 vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru so opravili 39 intervencij na javnih krajih in 20 v zasebnih prostorih. Za zavarovanje žrtev nasilja v družini so izrekli 3 ukrepe prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 33 tatvin, 15 poškodovanj tuje stvari, 11 vlomov, po 4 primere nasilja v družini in ponarejanja listin, 3 grožnje, po 2 povzročitvi telesne poškodbe in ropa ter kaznivo dejanje povezano z zlorabo drog in ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 2 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 2 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (2).