To je vendar nemogoče, a na žalost še kako res! Tabler, storitev za organizacijo zabav in deljenje stroškov za najem miz v klubih, ki ima slovenske ustanovitelje, je na Instagramu svojim sledilcem predlagal, naj sredi divjanja epidemije bolezni covid-19 zasebne zabave prirejajo kar v svojih stanovanjih.

Iz podjetja Tabler predlagajo: “Imejte zabave doma!”Tabler je v sredo v seriji objav na družbenem omrežju Instagram svojim nekaj več kot deset tisoč sledilcem predlagal, naj prek njihove istoimenske aplikacije dvakrat na teden doma organizirajo zabavo za dvajset ljudi, kupijo pijačo, gostom zaračunajo vstopnino in tako zaslužijo tudi več kot tisoč evrov na mesec.

Znano predlogo za spletne šale, sliko stripovskega superjunaka Batmana, ki klofuta svojega občasnega partnerja Robina, so namreč predelali z vprašanjem “Kako iti ven v času covid-19?” in odgovorom “Uporabi Tabler in organiziraj zabavo“. Nikjer v objavi namreč ni bilo zapisano, da je to v času trajanja epidemioloških ukrepov zelo tvegano (in v nekaterih državah tudi kaznivo) početje.

Kot ustanovitelj Tablerja se na družbenih omrežjih Instagram in LinkedIn predstavlja znani Mariborčan Alan Amadej Eferl. Njegov brat Deni Sebastian Eferl, pa je direktor Tablerjevega matičnega podjetja Tabler UG, ki ima sedež v Münchnu v Nemčiji, sicer pa dela na slovenskem veleposlaništvu v Avstriji, piše SIOL.

Dober zgled ni kaj! Ne glede na to, katerim ljudem je tako obvestilo namenjeno, Američanom, Švedom ali Slovencem. V tem času zagotovo neprimerno in škodljivo!

MG