Neumnostim Jonasa v parlamentu ni videti konca? Podvojil bi naročnino na RTV!

jonas

DZ je danes izredno sejo, ki bo potekala ves teden, začel z obravnavo predloga SDS za razpis posvetovalnega referenduma o predlaganih spremembah zakona o RTVS, ki so jih vložili v SDS.

Predstavnica predlagateljev predloga za referendum Alenka Jeraj iz SDS je dejala, da nacionalna televizija v zadnjih letih izgublja gledalce. Gledalci in poslušalci naj se sami odločijo, ali želijo plačevati RTV-prispevek in v kakšni višini, je pozvala. Prispevek v Sloveniji je v primerjavi z nekaterimi drugimi evropskimi državami višji, učinkovitost javnega zavoda pa manjša, meni. Vprašanje na posvetovalnem referendumu bi se glasilo: “Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje prispevka RTV?”

Bistroumen pri svoji izjavi v parlamentu, pa je bil tudi novopečeni poslanec stranke SD, Jonas Žnidaršič, ki se je očitno zelo potrudil zgodaj vstati, da je lahko prišel na sejo. Njegov bistroumni nagovor je izgledal tako:  “Odvzeti prispevek nacionalni televiziji, odvzeti polovico kruha? Ne! Nacionalni televiziji bi morali podvojiti RTV-prispevek in jo s tem razrešiti bremena komercializacije. 

Očitno bi novopečeni poslanec Jonas Žnidaršič rad ljudem naredil še dodatne stroške za plačevanje RTV prispevka. Nekateri ljudje, ki že sedaj težko živijo in se preživljajo iz meseca v mesec, komaj zmorejo plačevati še teh 12 evrov prisilne naročnine. Ob draginji, ki nas dnevno spremlja, je tak predlog v bistvo žaljiv do ljudi! 

 

 

Kakšno pa je vaše mnenje?

https://twitter.com/e_maribor/status/1541388487143956480

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
34%
4.1km/h
0%
34°C
36°
33°
34°
Thu
21°
Fri
17°
Sat
15°
Sun
15°
Mon

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA