Nina Krajnik napovedala kandidaturo za predsednico države

“Na jesenskih predsedniških volitvah bom kandidirala za predsednico republike,” je danes v Slovenski Matici tudi uradno napovedala psihoanalitičarka in doktorica filozofije Nina Krajnik.

Nina Krajnik, je rojena 9. junija 1985,  je ustanoviteljica in predsednica SDLP. Glavna in odgovorna urednica revije Objekt želje in knjižne zbirke Juno. Predavateljica in vodja letnih seminarjev Društva. Študirala je na oddelku za lacanovsko psihoanalizo na Univerzi Pariz VIII – Vincennes-Saint Denis. Med 2010 in 2016 je opravljala supervizirano psihoanalitično prakso v psihiatričnih bolnišnicah Sainte Anne, Aubervillers (oddelek za otroško in mladostniško psihiatrijo), Ville-Évrard, Les Murets in v klinični enoti Jacquesa Lacana zdravstvenega centra Sud Francilien Evry v Yerresu v Franciji. 

Nina Krajnik je ob najavi kandidature za predsednico republike predstavila tudi skupino podpornikov. To so: pravnik Peter Jambrek, sodnik in profesor Tone Jerovšek, smučarski skakalec Lovro Kos, astronom in fizik Bojan KambičNataša Elvira Jelenc iz Društva onkoloških bolnikov, pisateljica Gabriela Babnik Outtara, podjetnik in glasbenik Pavle Okorn in akademski slikar Matej Metlikovič.

“Vemo, da živimo v nekem svetu slovenske družbe, ki je pogosto grob, nepravičen. Veliko se govori o pravni državi, o človekovih pravicah in velikokrat jih teptajo tisti, ki jih govorijo v njihovem imenu,” je povedala Krajnikova, kar vidi bolj kot družbeni problem, in izpostavila etiketiranje ljudi.

Nina Krajnik ni članica nobene stranke in se bo za mesto predsednice države potegovala s podpisi volivk in volivcev. Bo pa, kot je dejala, “vesela, če se bo katera od strank identificirala z mojimi idejami oziroma jih prepoznala kot svoje”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
34%
4.1km/h
0%
34°C
35°
33°
34°
Thu
21°
Fri
17°
Sat
15°
Sun
15°
Mon

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA