13.9 C
Maribor, SI
petek, 23. aprila 2021
Doma Maribor in okolica Neverjetno! Arsenovič bi rad dobil Gostilno pri treh ribnikih? A z občinskim...

Neverjetno! Arsenovič bi rad dobil Gostilno pri treh ribnikih? A z občinskim denarjem! Zato bi sklical celo izredno sejo!

slika: Terme Maribor

Kaj vse ne bomo doživeli v mandatu Saša Arsenoviča. Vsakokrat preseneti s kakšno noro idejo, da svetniki kar strmijo.

Župan Arsenovič bi rad imel Gostilno pri treh ribnikih?

Neverjetno a resnično. Ker so na na MOM vedno brez denarja in le-tega želijo dobiti tudi z raznimi podražitvami na breme občanov mesta Maribor, se bo občina sedaj šla še nepremičninarja? Kot kaže bi si Arsenovič z občinskim denarjem rad prilastil še gostilno Pri treh ribnikih? Na seji mestnega sveta je namreč presenetil z napovedjo, da bo prihodnji ponedeljek sklical izredno sejo, na kateri bodo razpravljali o njegovem predlogu za ustanovitev podjetja Mestne nepremičnine, prek katere bi lahko izvedli nakup Gostilne pri treh ribnikih. Očitno bo pbčina, ki je sedaj brez denarja kupovala še nepremičnine in gostinske lokale, katere bi potem lahko upravljal kar Arsenovič?

Sam si namreč želi, da ta objekt na izjemni lokaciji v Mestnem parku preide v občinsko last, s čimer bi lahko bolje izkoristili njen turistični potencial. Oz. drugače povedano, z občinskim denarjem naj bi gostinski mogotec in župan Arsenovič prišel do Gostilne pri treh ribnikih? Pretkano, ni kaj!

Podražitev komunalnega prispevka?

Na včerajšnji seji mestnega sveta se je izkazalo, da so številni predlogi in pobude koalicije slabe za Mariborčane. Saj so bili svetniki naklonjeni podražitvi komunalnih prispevkov. Komunalni prispevek je treba plačati ob gradnji objektov, ki bodo priključeni na občinsko komunalno opremo (vodovod, kanalizacija, cesta, plinovod in toplovod). Medtem ko se je doslej plačeval glede na velikost zemljišča, na katerem se objekt gradi, se bo bo novem pri izmeri dajatve upoštevala tudi tlorisna površina objekta, je pojasnil direktor Javnega podjetja za gospodarjenje s stavbnimi zemljišči Mojmir Grmek. “Nikjer nismo želeli dvigovati cene. To je posledica prilagoditve novi zakonodaji,” je zatrdil.

A tu so nekateri izrazili dvom.  Kritike so tako  izrazili številni mestni svetniki, ki so se med drugim zavzeli za možnost oprostitve plačila komunalnega prispevka za ranljive skupine, na primer mlade družine, in stavbe, kot so domovi za starostnike. Izražene so bile tudi bojazni, da bodo višje cene komunalnega prispevka odgnale investitorje in silile ljudi v selitev v sosednje občine.

vir: Maribor24, facebook

MG