Neverjetno! Država in Jankovič ne dovolita, da bi se danes na shodu v Ljubljani pela slovenska pesem?

Neverjetno, a resnično! To kar se dogaja v naši državi, se ni dogajalo niti v času bivše države. To je resnično neverjetno. Res smo prvo in drugorazredni državljani.

Država ne dovoli slovenske pesmi na Pogačarjevem trgu?

Glede današnjega shoda je Marijan Podobnik, kot eden od organizatorjev in človek z veliko kilometrino pri tovrstnih prireditvah dejal, da  je zagatovil vsa potrebna dovoljenja, da shod “Rešimo Slovenijo” bo. A so bile velike težave.

Glavni organizator, Marjan Podobnik je za Faktor dejal, da je kljub vsem potrebnim vlogam nekaj tednom pred rokom, organizatorjem država enostavno preprečila koncert slovenskih domoljubnih pesmi na bližnjem Pogačarjevem trgu. UE Ljubljana je v odgovoru napisala le: “Žal vam ne moremo dati soglasje za izvedbo tega koncerta!” Koncert naj bi bil na Pogačarjevem trgu, ob 16. uri, v času, ko naj bi v cerkvi potekala maša za domovino.

Kaj je pred shodom dejal Franc Kangler?

Podobnik zatrjuje, da so se za vsako dovoljenje morali pošteno potruditi, kot da so drugorazredni državljani, saj so naprimer dovoljenje, po velikem vztrajanju, da z avtom pripeljejo ozvočenje na lice mesta dobili recimo šele včeraj.

Upravni enoti in ljubljanski oblasti je bilo predočeno, da ne bo nihče preprečil Slovenkam in Slovencem, da se bo ob spomeniku Franceta Prešerna pela slovenska pesem, četudi tega nebi dovolili! Tako bo vsa prireditev prestavljena pred Prešernov spomenik! Pa čeprav gre pa v tem primeru za čisto zlorabo inštitucije oblasti. A vseeno. V vsakem primeru se bo sredi Ljubljane pela slovenska pesem.

UE Ljubljana je po velikih mukah dala dovoljenje za ozvočenje, ampak hkrati povedala, da nimajo v službi tistega, ki daje dovoljenje za jakost zvoka. Po dolgih prigovarjanjih je UE le popustila. A soglasja za oder vseeno ni dala. Tako da se bo zadeva dogajala brez odra, pred Prešernovim spomenikom, pod “milim nebom”, kjer bo tudi kulturni program, govori in seveda slovenska pesem. Oblast seveda na vso moč upa, da bo deževalo, kar bi okrnilo program.

Tudi zaradi tega je potrebno iti na shod. Zaradi preprostega dejstva, da pred zakonom nismo vsi enaki. 

Tudi zato, danes iz Maribora in okolice na shod odhaja od 300 do 400 ljudi! Pridružite se!

MG


VREME

Maribor
močan dež
93%
4.6km/h
100%
20°C
20°
19°
19°
Sat
15°
Sun
19°
Mon
19°
Tue
17°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.